





Agenda BeChangeMaker Youth Festival

Virtual, April 2025

Thursday, 10 April, 09:00-15:00 (CEST) – Friday, 11 April, 09:00-12:30 (CEST) (German Time)

Introduction

The BeChangeMaker Youth Festival, organized by UNESCO-UNEVOC with the support of WorldSkills International and HP, is the first event that will be hosted for the BeChangeMaker Alumni Network. The goal of the event, themed "Igniting Change, Empowering Action", is to unite our 300+ programme beneficiaries in a virtual festival that combines alumni led session as well as industry expert panels and mentorship sessions. The festival will host a project update that will be open to all previous alumni to share updates on their project and how they have progressed since graduating from the programme.

Thursday, 10 April, 09:00-15:00 (CEST) (German Time)

Time	Duration	Item	Description	Presenter
09:00	15 min	1	Introduction WELCOME FROM PROGRAMME PARTNERS	WSI, HP, UNESCO- UNEVOC
09:15	45 min	2	Emerging trends in social change IN PANEL CONVERSATIONS WITH A LEADING SOCIAL ENTREPRENEUR	2 experts
10:00	30 min	3	Diary of a CEO EMPOWERING TO LEAD - IN CONVERSATION WITH A CEO	1 expert
10:30	10 min		Coffee break	
10:40	45 min	4	Future of Work Artificial intelligence and future predictions — panel discussion	2 experts + 1 alumni
11:25	30 min	5	Networking Mixer Virtual speed-networking break-out opportunity	Speakers from the day
11:55	65 min		Lunch break	
13:00	30 min	6	Mentorship session Discussion on social change including mental health and managing burn out	1 expert







Time	Duration	Item	Description	Presenter
13:30	10 min	7	Update on HP LIFE General information	Markus Schwertel
13:40	45 min	8	Micro-learning hub Enhance your skills with workshops on various topics — breakout rooms	2 experts + 1 alumni
14:25	25 min	9	Alumni limelight TED-style talk from BeChangeMaker finalist	1 alumni
14:50	10 min		End of Day 1	







Friday, 11 April, 09:00-12:30 (CEST) (German Time)

Time	Duration	Item	Description	Presenter
09:00	5 min	1	Welcome to day 2 WELCOME FROM PROGRAMME PARTNERS	WSI, HP, UNESCO- UNEVOC
09:05	55 min	2	The Power of Skills in Driving Social Change	2 experts + 1 alumni
10:00	30 min	3	The Circular Economy PANEL DISCUSSION ON THE CIRCULAR ECONOMY	1 expert + 1 alumni
10:30	10 min		Coffee break	
10:40	35 min	4	Alumni-led Masterclasses 3 Successful alumni share expertise through focused breakout sessions	3 alumni
11:15	30 min	5	Alumni progress update Project update from BCM alumni	Various alumni
11:45	30 min	6	Regional Breakout Session Learn about initiatives in your region and brainstorm local impact projects	Various alumni
12:15	15 min		Festival close Festival evaluation survey	